ブログ

Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi > SIKÇA SORULAN SORULAR

2024年3月28日

Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi > SIKÇA SORULAN SORULAR

Gönderen ve Alıcının posta kodu dahil olmak üzere isim, cadde/sokak, şehir ve ülke bilgileri okunaklı ve dayanıklı bir şekilde her gönderinin üzerinde belirtilmelidir. Uluslararası gönderilerde, Gönderenin adresi Gönderinin TNT’ye teslim edildiği ülkeyi belirtmelidir. Gönderen Konşimentoyu ve diğer tüm zorunlu etiketleri (örn. ağır yük) Gönderinin dış yüzeyinde açıkça görülebilecek şekilde belirgin bir konuma yapıştırmalıdır. 7.6 TNT, aksi açıkça kabul edilmediği sürece, ısı kontrollü taşımacılık hizmeti vermemektedir. Aksi açıkça kabul edilmediği sürece, müşterinin veya TNT’nin aksi yöndeki hiçbir sözlü veya tek taraflı yazılı beyanına bakılmaksızın, TNT Gönderilere kuru buz eklemek veya yeniden buzlama hizmeti vermekle yükümlü değildir. Alıcının bir Paketi reddetmesi ve Paketin sızıntı yapması, hasarlı olması veya koku yayması halinde (topluca “Sızıntı”), Paket mümkünse Gönderene iade edilecektir. Paket Gönderen tarafından reddedilir ya da sızıntı nedeniyle iade edilemezse, paketin temizlenmesi ve imhası ile bağlantılı olarak tahakkuk eden tüm masraf, ücret ve giderlerin sorumluluğu gönderene aittir ve Gönderen, bu masraf, ücret ve giderler karşısında TNT’yi tazmin etmeyi kabul eder. Bölüm (Gönderilerin Reddi veya Kabul Edilmemesi) kısmına bakınız.

  • Bu bilgileri güncel ve doğru bir durumda korumak Müşterinin sorumluluğundadır.Her ne sebeple olursa olsun, İsimtescil’e başlangıçta ve devamlı olarak kesin ve doğru bilgininsağlanmaması, bu Sözleşme’nin esaslı olarak ihlali manasına gelir.
  • Bu Koşullar kapsamında taraflardan herhangi birinin hakları veya ödevleri, diğer tarafın önceden yazılı onayı alınmaksızın devredilemez veya aktarılamaz, ancak TNT bu Koşullar kapsamındaki haklarının tamamını veya bir kısmını ve bu Koşullar kapsamındaki ödevlerini iştiraklerinden herhangi birine devredebilir.
  • Hisse devirlerinde  HİSSE DEVİR SENEDİ doldurulup vergi dairesinden işlem yapıldıktan sonra yönetim kurulu kararı ve  M.Ş.32 A formu veya şirketin rapor süresi geçmişse  M.Ş.32 formu ile K.K.T.C. kimlik kartı ve fotokopisi ile Yabancılar ve Yabancı Sermayeli şirketler  TÜRKÇE PROSEDÜR veya  İNGİLİZCE PROSEDÜR’lerimizden yararlanabilirler.

Tescil için önce  İSİM YOKLAMASI FORMU yaptırılır; bundan sonra temin edilecek  T.U.1 formu usulüne gör doldurulup Şirketler Mukayyitliğine dosyalatılmak suretiyle müracaat edilir. İşbu Sözleşme’nin bir maddesinin, alt maddesinin veya hükmünün uygulanamaz veya geçersiz oluşu, Sözleşme’nin diğer madde, alt madde veya hükümlerinin uygulanabilirliğini veya geçerliliğini etkilemeyecektir. İşbu sözleşmenin uygulanması ve yorumlanmasından kaynaklanan her türlü ihtilafta İstanbul Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yetkili olacaktır. İSİMTESCİL’den alınan hizmetin yenilenmesi sorasında ödenen ücretler iade edilmez. Xiii.Ne türden olursa olsun bit torrent uygulaması, tracker ya da istemci program yürütemez. İsimtescil.net dışındaki yasal torrent’lere link verilebilir ama onların İSİMTESCİL’in paylaşılan sunucularında barındıramaz ve depolanamaz. V. Hosting sunucularında Cpu – Ram gibi sistem kaynakları paylaşımlıdır. Sistem Kaynaklarının %20 ya da fazlasını, 90 saniyeden uzun süre tüketen web bahsegel şikayet otomatik olarak askıya alınmaktadır. 3.15.Paylaşımlı hosting paketleri, hizmet süresi sona erdikten 15 gün sonra durdurulmakta (Suspend) ve toplamda 30 gün sonunda web site içerikleri silinmektedir. 2.6.MÜŞTERİ, İSİMTESCİL’in Hizmetleri’nin sürekliliği veya kesintisizliği ile ilgili kontrolü olmadığını ve bunların garanti edilmediğini kabul etmektedir. Biyometrik teknoloji, oldukça güçlü güvenlik çözümleri sunar.

“Havayolu Konşimentosu” veya “Konşimento” bir Gönderinin hareketini başlatmak için TNT taşıma sisteminde kullanılan herhangi bir sevkiyat belgesini, manifestoyu, sevk irsaliyesini, etiketi, damgayı, elektronik kaydı veya benzeri gönderileri ifade eder. Coğrafi işaret ve geleneksel özellikli ürün adlarının tescili için yetkili merci Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesidir. Yurt içinden ve yurt dışından yapılacak tüm başvurular Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesine veya onun yetkili kıldığı makama yapılır. Yıllık rapor; şirketin olağan genel kurul toplantısını müteakip 14. Günde, kayıtlı adresini, sermayesine, üyelerine, direktör ve sekreterine ilişkin ayrıntıları gösteren ve sureti en geç 42 gün içinde Şirketler Mukayyitliğine dosyalatılması gereken bir beyannamedir. Pay sermayesi ile sınırlı sorumlu şirketlerden bir tanesi de özel limited şirkettir. Bu tür şirketler, hisse devrini sınırlayan, şirkete üye olmuş ve halen üyelikten ayrılmayan eski müstahdemler ile üye olmuş şimdiki müstahdemler dışında, en çok üye sayısını 50 ile sınırlayan ve hisselerini veya tahvillerini almak için halka herhangi bir çağrıda bulunması yasaklanan, bir şirket olarak tanımlanan şirketlerdir. Bir şirketler tescili müteakiben, hemen işe başlayabilmektedirler.

1.3 Bu Koşulların geçerli yerel tnt.com sitesinde yayınlanan ve sürdürülen en son çevrimiçi sürümü, Koşulların tüm daha eski veya diğer sürümlerini geçersiz kılar ve bunların yerine geçer. Gönderen, TNT’ye bir Gönderi sunarak, o sırada yürürlükte olan Koşulları kabul eder. TNT bu Koşulları herhangi bir zamanda tek taraflı olarak değiştirme veya Koşullara ekleme yapma hakkını saklı tutar. Teminatla sınırlı sorumlu şirket, şirketlerin tasfiyesinde, şirket varlıklarının, şirketin borçlarını karşılayamayacak durumda olması halinde, şirket üyeleri bu maksat için, önceden saptanan belli bir miktarda katkıda bulunmayı taahhüt ederler. Bu gibi şirketlere teminatla sınırlı sorumlu şirketler denir. Ticari Unvanın tescilinden sonra, sahibinin isminde, işyeri adresinde, iş veya faaliyet konusunda meydana gelen değişiklikler için  T.U.2 formu doldurulmak suretiyle, söz konusu değişikliğin yapıldığı tarihten itibaren yedi (7) gün içinde Mukayyitliğe tescil ettirilmesi gerekir. Ayni kurallar Ticari Unvan altında iş yapmaktan vazgeçilmesi halinde de uygulanır. Değişiklik bildirimine ilişkin  formu doldurulup  PUL VE HARÇ LİSTESİ’nde Öngörülen damga pulu yapıştırılır. Ayrıca sahibinin isminde meydana gelen değişiklik şayet şahıs ise K.K.T.C. kimlik kartı ve fotokopisi de ibraz edilir. Mahalli Şirket, Fasıl 113 Şirketler Yasası altında tescil edilen, gerek yabancı gerekse yerli olsun, bankalar, sigorta şirketleri, döviz şirketler v.s. Gibi özellikli şirketlerinde hepsine birden mahalli şirketler denir.

Potansiyel olarak tehdit oluşturan müşteriler mağazaya girdiğinde, kayıp önleme ve mağaza güvenliği yetkililerinin haberdar edilebilmesi için kişilerin fotoğrafları geniş suçlu veritabanlarıyla eşleştirilir. Yüz tanıma, kayıp kişileri ve insan kaçakçılığı kurbanlarını bulmak için de kullanılabilir. Bu durumda bu kişiler ister havaalanı, ister mağaza, ister başka bir kamuya açık alanda olsun, yüz tanıma tarafından tanındığı anda emniyet güçlerine haber verilebilir. Bununla birlikte mobil yüz tanıma teknolojileri sayesinde polisler; akıllı telefon, tablet ya da diğer taşınabilir cihazları kullanarak sahada bir sürücünün veya yayanın fotoğrafını çekebilir ve bu fotoğrafı kimlik saptama için bir veya daha fazla yüz tanıma veritabanıyla anında karşılaştırabilir. Yüz tanıma, tüm biyometrik ölçüm yöntemlerinin en doğalı olarak kabul edilir.